Trailrunning
Ontdek de mooiste routes om te rennen in ‘t Gooi

Gratis proefles Trailrunning!

Trailrunning

Trailrunning is een avontuurlijke manier van hardlopen op wisselende, onverharde ondergronden en geaccidenteerd terrein. Elke training duurt 75 minuten (inclusief warming-up en cooling-down) waarin we steeds een andere mooie route lopen door de natuur in Huizen, Blaricum, Laren, Bussum en Naarden.

Waar en wanneer kan ik trailrunnen?

Elke zondag om 10:00 uur starten we op een wisselende locatie, na een route door de natuur eindigt de training om 11:15 uur. Je doet mee met een ‘basis’ abonnement of strippenkaart.

Wat doe je met Trailrunning?

Trailrunning is ‘off-road hardlopen’: hardlopen buiten de gebaande paden dus. Tijdens Trailrunning bij Sporthart ‘t Gooi gaan we dan ook de vrije natuur in.

We rennen over smalle paadjes, zwoegen door het mulle zand, ontdekken de mooiste routes en zoeken natuurlijke hindernissen zoals steile heuvels en boomstronken om overheen te springen of te klimmen. Iedere keer is een nieuw avontuur.

Ben ik geschikt voor Trailrunning?

Trailrunning is geschikt voor mensen die graag hardlopen, niet vies zijn van een uitdaging onderweg, en bovenal willen genieten van het sporten in de natuur. En waar kan dat beter dan in het groene hart van ’t Gooi?

Bij Sporthart ‘t Gooi geven we Trailrunning lessen in Huizen, Laren, Blaricum, Bussum en Naarden. In principe kan iedereen zich aanmelden voor een training Trailrunning bij Sporthart ‘t Gooi. Dus ook jij bent welkom om mee te komen lopen!

Hoeveel kilometer loop je?

Tijdens een training Trailrunning bij Sporthart ‘t Gooi lopen we gemiddeld zo’n zeven tot tien kilometer. Tijdens Trailrunning focussen we echter niet op de tijd of afstand, maar meer op de uitdaging, de ervaring en het genieten van de omgeving. Het komt dan ook regelmatig voor dat we even stoppen om wat water te drinken en te genieten van het uitzicht.

Afvallen met Trailrunning

Voor de hardlopers die graag wat af willen vallen, is Trailrunning zeker geschikt. Vanwege de hoge intensiteit verbrand je met Trailrunning meer calorieën dan met ‘gewoon’ hardlopen. Maar ook als je gewoon fitter wil worden is Trailrunning een goede work-out. Dankzij de interval-achtige opzet van onze Trailrunning-sessies verbeteren je uithoudingsvermogen, balans en lichaamscoördinatie.

Direct inschrijven
Naar het rooster

Direct inschrijven voor Trailrunning in Het Gooi

Elke zondagochtend om 10:00 uur trekken we met een groep trailrunners het bos in. Het hele jaar door. In de zomermaanden is er ook trailrunning op donderdagavond 19:30 uur.

Trailrunning is geschikt voor mensen die graag hardlopen en niet vies zijn van een uitdaging onderweg.