Boks Kooi

Als er één  sport is die goed is voor je hele lichaam, is het boksen.

Gratis proefles Boks Kooi!

Boks Kooi

Boksen is cardio- en krachttraining in een. Niet alleen train je je conditie en kracht, maar ook je reactievermogen, behendigheid, evenwicht en coördinatie. Oh, en daarbovenop verminder je ook je stressniveau. Onze Boks Kooi staat aan het randje van de Gooische Bossen op het terrein van de Trappenberg, heerlijk buiten hangen we onze boks zakken op om de volledige training altijd in de buitenlucht te kunnen geven. Meerdere voordelen dus, je traint in de gezonde frisse en schone bos lucht, in de zon doe je vitamine D op en de buitenlucht maakt je blijer, je raakt veel minder snel ziek. Wist je dat de kleur groen, bijvoorbeeld van het bos een positief effect hebben op je brein?  Uit onderzoek blijkt dat de natuur helpt op gezonder te blijven, lagere te leven, minder overgewicht, depressies enz..

Hoe ziet een Boks Kooi training eruit?

Boksen is een vorm van HIIT-training (High Intensity Interval Training). Dit betekent dat je periodes van zeer intensief bewegen afwisselt met pauzes. Je uithoudingsvermogen gaat daardoor razendsnel vooruit. Niet alleen stoot of trap je tegen de zak, tussendoor doe je ook squats, planken, burpees en push ups. Uiteraard starten we met een goede warming-up waarna we starten met de training waarin zowel je boven- als onderlichaam (full body workout) aan de slag gaan.

*Afhankelijk van de actuele RIVM richtlijnen in verband met Corona zullen we ons soms beperken tot individuele oefeningen.

Door regelmatig te boksen werk je niet alleen aan je kracht en je conditie, naast alle fysieke bied boksen ook nog mentale voordelen. Je stresslevel verlaagt en je geluks hormoon endorfine schiet omhoog. Daarnaast werk je ook nog eens aan je zelfverdediging.

Direct inschrijven

Boks Kooi training intensief sporten op een leuke manier, meld je snel aan!