Als er één sport is die goed is voor je hele lichaam, is het FitFight.

Gratis proefles!

Boksen in de buitenlucht

Bij Sporthart ’t Gooi is er een FitFight training op dinsdagavond (vanaf maart 2024) en op zaterdagochtend. De trainingen vinden plaats in de buitengym midden in de natuur op onze hoofdlocatie de Woensberg. We hangen de bokszakken buiten op, om de volledige training in de buitenlucht te kunnen geven. Meerdere voordelen dus, je traint in de gezonde frisse en schone bos lucht, in de zon doe je vitamine D op en de buitenlucht maakt je blijer, je raakt veel minder snel ziek. Wist je dat de kleur groen, bijvoorbeeld van het bos een positief effect hebben op je brein? Uit onderzoek blijkt dat de natuur helpt op gezonder te blijven, langer te leven, minder overgewicht, depressies enz..

Hoe ziet een FitFight training eruit?

FitFight is een intensieve workout voor iedereen, elke zaterdag van 10:15 uur tot 11:15 uur kan je meedoen aan deze training. Het is een mix tussen fitness, crossfit en (kick)boksoefeningen. Tijdens deze training ligt de nadruk minder op de techniek, maar meer op kracht en conditie. Over het algemeen ziet een training er als volgt uit: warming up – stoot- en trapoefeningen – oefeningen op bokszakken – sparren en circuittraining.

Ook FitFight is een vorm van HIIT-training (High Intensity Interval Training). Dit betekent dat je periodes van zeer intensief bewegen afwisselt met pauzes. Je uithoudingsvermogen gaat daardoor razendsnel vooruit. Uiteraard starten we met een goede warming-up waarna we starten met de training waarin zowel je boven- als onderlichaam (full body workout) aan de slag gaan. Tijdens elke training staan techniek en conditie centraal. Elke training is anders van opzet. Oefeningen kunnen variëren voor beginners en gevorderden.

Door regelmatig een FitFight training toe te voegen aan je sportprogramma zorg je voor een goede afwisseling van beweegintenties en bouw je aan een sterker lichaam. Deze variatie verkleint ook de kans op blessures en draagt bij aan een leven lang gezond bewegen.

FitFight training is intensief sporten op een leuke manier, meld je snel aan!