Sporthart ‘t Gooi
Een sociale sportclub voor iedereen

Jong en oud, van beginners tot cracks… iedereen is welkom bij Sporthart ‘t Gooi.

En dan bedoelen we ook echt ‘welkom’, want onze club ontvangt elk nieuw lid met open armen. De sfeer is die van een vriendenclub, waar je meteen het gevoel krijgt dat je er bij hoort.

We zijn allemaal liefhebbers onder elkaar. Maar dat betekent absoluut niet dat we amateuristisch bezig zijn! Bij Sporthart ‘t Gooi zorgen professionele trainers dat iedereen op zijn of haar eigen niveau technisch zorgvuldig en dus veilig sport, met zo min mogelijk risico op blessures..

Het begon als een hobby

In het jaar 2012 is Michel Seinen begonnen met de organisatie van bootcamp-trainingen voor een klein groepje deelnemers. Eerst twee keer in de week, maar dat werd al snel meer. Binnen vier maanden was hij elke avond letterlijk op pad in de natuur, en waren er ook trainingen op zaterdag en zondag.

Michel besloot een stichting op de richten onder de naam ‘Sportief Hardlopen Huizen’. Zoals zo vaak werd ook deze club op de been gehouden door vrijwilligers. Waarbij Michel wel steeds scherp lette op de kwaliteit. Alle trainers zijn professionals, die perfect weten wat ze doen.

Schrijf je snel in voor een gratis proefles!

Steeds meer sporten

Al kort na de start als bootcamp-club kwamen er meer sporten bij. Hardlopen, trail running, interval training en – ook om blessures te voorkomen of te verhelpen – yoga en blackroll training.

Tegenwoordig heeft de club zó’n vol rooster met uiteenlopende activiteiten in verschillende gemeenten, dat de vlag Sportief Hardlopen Huizen de lading niet meer dekte. Daarom hebben we de club omgedoopt tot Sporthart ‘t Gooi.

Hoewel we inmiddels ook leden hebben die helemaal uit Amersfoort of Amsterdam komen voor sportieve trail- of bootcamp-sessies, we blijven in ieder geval sporten in het hart van de Gooise natuur.

Lees ons blog met alle nieuwtjes

De sfeer van een familie

Wij vinden het belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen ‘bewegen voor de lol’ en ‘serieus sporten’. Iedereen komt sowieso bij ons om zijn of haar best te doen. De sterk positieve sfeer helpt daarbij enorm.

Als iemand er even doorheen zit, is er altijd steun vanuit de groep en van de trainer. We moedigen elkaar aan en peppen elkaar op, zodat iedereen steeds beter wordt. En na elke training is er tijd om eventjes uit te dampen en na te kletsen met een lekker kopje thee.

Nieuwelingen voelen zich dan ook meteen geaccepteerd en opgenomen binnen de club.

Vragen? Neem gerust contact op!

De sfeer is die van een vriendenclub, waar je meteen het gevoel krijgt dat je er bij hoort.