Bootcamp
Fit worden met de ultieme combinatie van cardio- en krachttraining

Gratis proefles Bootcamp!

Bootcamp

Een bootcamp bij Sporthart ‘t Gooi is geen circuit-training op een veldje ergens, maar een zogenaamde “Running Bootcamp”, waarbij we echt de natuur in trekken rond Huizen, Laren, Naarden, Bussum en Blaricum. Voor de oefeningen maken we gebruik van de natuurlijke obstakels die we onderweg tegen komen. In het bos, op de heide, door het zand en de verschillende heuvels in de omgeving.

Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en een betere conditie. Elke training duurt 75 minuten, inclusief warming-up en cooling-down en bestaat uit een mix van hardlopen, krachtoefeningen en intervaltraining. Hierdoor is het een full-body work-out.

Hoe ziet een Bootcamp training eruit?

Gemiddeld loop je zo’n 3 tot 5 kilometer. Niet aan één stuk door, maar steeds onderbroken door verschillende krachtoefeningen. Typische bootcampoefeningen zijn squats, planken, opdrukken en burpees, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarbij maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht, natuurlijke obstakels, en af en toe andere materialen zoals springtouwen.

We doen de oefeningen individueel, in tweetallen, of in groepjes*. Alle spiergroepen komen aan bod. Daarnaast werken we met een ‘spiergroep van de maand’ – die dan tijdelijk extra aandacht krijgt.

*Afhankelijk van de actuele RIVM richtlijnen in verband met Corona zullen we ons soms beperken tot individuele oefeningen.

Door regelmatig te bootcampen werk je niet alleen aan je kracht en je conditie, maar verbeter je ook je loophouding en ben je minder blessuregevoelig.

Sporthart ‘t Gooi organiseert bootcamptrainingen op drie niveaus: ‘basis’ ‘basis +’ en ‘gevorderd’. In de gevorderde trainingen zul je meer lopen, zijn de oefeningen zwaarder (bijvoorbeeld door meer herhalingen) en zit er minder hersteltijd tussen de oefeningen. Daarnaast bieden we regelmatig Start to Bootcamp clinics aan, voor échte beginners.

De trainingen zijn op woensdagavond 19:30 uur en zondagochtend 10:00 uur.

Direct inschrijven

Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en een betere conditie.