Hardlopen
Werken aan conditie en techniek

Gratis proefles Hardlopen!

Hardlopen

Een training hardlopen bij Sporthart ‘t Gooi betekent werken aan conditie en techniek. Iedere week geven we drie soorten hardlooptrainingen: intervaltraining,  Tempo Duurloop Training en een Trailrun. Elke training duurt 75 minuten, inclusief warming-up en cooling-down.

Waar en wanneer kan ik hardlopen?

  • Elke dinsdag van 19:30 uur tot 20:45 uur, intervaltraining
  • Tempo Duurloop Training, elke donderdag van 19:30 tot 20:45 uur
  • Zondagochtend van 10:00 uur tot 11:15 uur, trailrunning

We verzamelen wekelijks op een van onze verschillende locaties in en nabij de Gooise Natuur, zo worden de (trainings)rondjes nooit saai!

Direct inschrijven

Wat is Intervaltraining?

Interval is een zeer geschikte methode om je conditie te verbeteren. Tijdens een intervaltraining wissel je krachtig lopen op een hoge intensiteit af met rustiger lopen op een lichtere intensiteit. Dus bijvoorbeeld rustig hardlopen op een ‘praat-tempo’ afgewisseld met korte sprintjes. De intervaltrainingen kennen verschillende oefenvormen, looptempo’s en tijdsintervallen, wat de training heel afwisselend maakt.

Een intervaltraining bij Sporthart ’t Gooi duurt 75 minuten. We starten met een warming-up, vervolgens neemt de trainer je mee in de hardlooptechniek en/of krachtoefeningen, daarna is het tijd voor de kern van de training (tussen de 30 en 45 minuten) en de training wordt afgesloten met een goede cooling-down. De trainingen zijn voor alle hardloopniveaus en je kan makkelijk instromen in onze groepen. Doordat we steeds wisselen van trainers en locaties is geen training hetzelfde, de ene training besteed je veel aandacht aan de techniek of ademhaling, de andere training krijg je heuvels als uitdaging of ga je aan de slag met verschillende ondergronden.

Waarom intervaltraining?

Door de periodes van relatieve rust kan je lichaam tijdens de intensieve oefeningen een hogere inspanning leveren, waardoor het over de gehele training gemeten gemiddeld harder moet werken. Daardoor verbetert je conditie en kun je de volgende keer langer en harder lopen. Ten opzichte van andere trainingen is de hersteltijd van een intervaltraining korter, omdat je niet constant een hoge inspanning levert. Hierdoor kan je vaak de volgende dag een andere (hardloop) training plannen.

Bovendien treedt er bij intervaltraining geen gewenning op. Doordat elke training anders is blijft je conditie na elke sessie verbeteren, ook als je al langere tijd intervaltraining doet. En hoe regelmatiger je blijft intervallen, hoe sneller je zult merken dat je de trainingen beter kan volhouden.

Tempo Duurloop Training

De Tempo Duurloop is een aaneengesloten loop met een stevig tempo door de natuur in en rondom Huizen, Blaricum, Naarden, Laren en Bussum. Bij elke Tempo Duurloop hardlooptraining kiezen we een afstand en snelheid en dikwijls trainen we voor specifieke, mooie doelen. Zo kun je bijvoorbeeld meelopen met de groep die specifiek traint voor de tien kilometer, de Dam tot Damloop (zestien kilometer) of zelfs een halve marathon.

In iedere training ligt de focus op houding, looptechniek en jouw persoonlijke conditie. Onze ervaren trainers proberen iedere loper elke training opnieuw uit te dagen om (op een veilige manier!) haar of zijn grenzen te verleggen. Om die reden is de training voor iedereen, ongeacht je niveau.

Direct inschrijven

Inschrijven voor hardlopen

De hardlooptrainingen vinden plaats op dinsdagavond 19:30 uur (intervaltraining), en op donderdagavond 19:30 uur (tempo duurloop). Op zondagochtend 10:00 uur bieden we een trailrun training aan, dat is hardlopen buiten de gebaande paden, waarbij de mooiste plekjes in het Gooi ontdekt. Bekijk het rooster om te zien waar de volgende training start.

Een training hardlopen bij Sporthart ’t Gooi, aan de slag met jouw persoonlijke conditie